آشنايي با فايل، پوشه و کتابخانه در ويندوز 7
آشنايي با فايل، پوشه و کتابخانه در ويندوز 7
آشنايي با فايل، پوشه و کتابخانه در ويندوز 7
فايل هاي مربوط به برنامه ها و ابزارهاي گوناگون، و همچنين فايل هايي که شما براي ذخيره اطلاعات تان مي سازيد، در يک ساختار سلسله مراتبي از پوشه ها بر روي ديسک سخت و ساير وسايل ذخيره گر (همچون سي دي، دي وي دي، يا حافظه فلش USB) ذخيره مي شوند. با به نمايش در آوردن محتويات يک ديسک در windows Explorer مي توانيد به آرايش اين ساختار ذخيره نگاه کنيد.
نکته : اين تصوير محتويات پوشه Recent Pieces را در حالت نمايشي Details نشان مي دهد. با انتخاب يک حالت نمايشي ديگر در فهرست Views مي توانيد روش نمايش پوشه ها و فايل ها را در بخش Content (بخش محتويات ) تغيير دهيد.
هر ديسک با يک حرف معرفي مي شود، و در بعضي از موارد با يک توضيح مشخص مي شود. ديسک سخت اصلي (primary hard drive؛ ديسکي که در آن سيستم عامل نصب شده است) کامپيوترتان تقريبا هميشه با حرف C معرفي مي شود. ( از قديم، حروف B, A براي ديسکت ران ها اختصاص يافته است، که ذخيره گرهاي با گنجايش بيشتر جاي آنها را گرفته اند؛ ديسکت ران ها به ندرت در کامپيوترهاي امروزي نصب مي شوند). اگر کامپيوتر شما ديسک هاي سخت ديگري داشته باشد، حروف بعدي به ترتيب حروف الفبا براي آنها اختصاص مي يابد، و سپس مورد استفاده ديسکران هاي جابجاپذير موجود قرار مي گيرند.
در windows Explorer ، مجموعه اي از فايل ها و پوشه هاي هم خويش را مي توانيد در يک کتابخانه (Library) به نمايش در آوريد. کتابخانه ها پوشه هاي مجازي اي هستند که به طور فيزيکي بر روي ديسک سخت حضور ندارند، اما محتويات چندين پوشه را به گونه اي به نمايش در مي آورند که گويي در يک مکان ذخيره شده اند. نمايش سطح - بالاي يک کتابخانه، پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه و فايل هاي ذخيره شده در سطح بالاي آن پوشه ها را که root ناميده مي شود - نمايش مي دهد.
Videos, Pictures , Music, Documents هر يک از اين کتابخانه ها شامل پوشه شخصي و پوشه عمومي متناظر است. علاوه بر کتابخانه هاي استاندارد، شما نيز مي توانيد براي خودتان کتابخانه هاي ديگري را بسازيد، و هر پوشه اي مي تواند به بيش از يک کتابخانه تعلق داشته باشد. به عنوان مثال، فرض کنيد که شما در حال کار بر روي يک پروژه Tablighat Paiiz براي يک مشتري خود، به نام شرکت فراورده هاي دارويي Shafa باشيد.
اگر يک کتابخانه بسازيد که همه پوشه هاي پروژه هاي کنوني شما را نمايش مي دهد، و يک کتابخانه ديگر که همه پوشه هاي مربوط به پروژه Shafa را نمايش مي دهد، پوشه Tablighat Paiiz را در هر دو کتابخانه مي توانيد بگنجانيد.
*فايل هاي مورد استفاده يا ساخته برنامه ها . اينها شامل فايل هاي قابل اجرا و فايل هاي(1)DLL هستند. بعضي از اين فايل ها براي اين که سهواً تغيير نکنند يا حذف نشوند ممکن است پنهان باشند( و در نتيجه، در يک نمايش پوشه استاندارد در Windows Explorer به نمايش در نمي آيند).
نکته : فايل هاي پنهان را نمي توان انتخاب کرد، و ساختار پوشه اي حاوي آنها را نمي توان حذف کرد؛ يک پوشه ممکن است خالي به نظر برسد، اما اگر يک يا دو فايل پنهان داشته باشد، نمي توانيد آن را حذف کنيد.
فايل هايي که شما مي سازيد. اينها شامل فايل هاي سندي، کاربرگ (2) گرافيک، متني، ارائه، کليپ صوتي، کليپ ويدئويي، و مانند آن است که با استفاده از يک يا چند برنامه مي توانيد آنها را باز کنيد، به آنها نگاه کنيد، و آنها را تغيير دهيد.
فايل هايي که با نصب يک برنامه در کامپيوتر نصب مي شوند، و آنهايي که برنامه براي استفاده خودش مي سازد به روشي سازمان مي يابند که برنامه انتظار دارد که آنها را بيابد، و شما نبايد آنها را جابجا يا حذف کنيد.
با وجود اين، شما کنترل کامل سازمان فايل هايي را که خودتان مي سازيد (مانند سندها و کاربرگ ها) در اختيار خواهيد داشت، و دانستن روش مديريت اين فايل ها هنگامي ضروري است که بخواهيد از کامپيوترتان به گونه اي کارآمد استفاده کنيد.
پوشه Program Files . اکثر برنامه ها ( شامل برنامه ها و ابزارهايي که با ويندوز7 مي آيند ) فايل هاي مورد نياز خود را در پوشه هاي فرعي پوشه Program Files نصب مي کنند. هنگامي که يک برنامه را نصب مي کنيد، اين فرصت براي مشخص کردن يک پوشه ديگر معمولاً به شما داده مي شود. پس از نصب يک برنامه، نبايد پوشه ها و فايل هاي آن برنامه را انتقال بدهيد، نام آنها را تغيير بدهيد، يا آنها را حذف کنيد؛ اگر چنين کنيد، آن برنامه احتمالاً کار نخواهد کرد، و احتمالاً نخواهيد توانست که آن را نصب زدايي (3) کنيد.
*پوشه حساب کاربري. نخستين باري که با يک حساب کاربري جديد وارد کامپيوتر مي شويد، ويندوز7 پوشه اي براي شما در داخل پوشه Users مي سازد که حاوي 12 پوشه فرعي است: Searches, Saved Games, Pictures, Music, Links, Favorites, Downloads, Documents, Desktop, Contacts, AppData و Videos .
اين پوشه ويژه حساب کاربري و 12 پوشه فرعي آن حاوي اطلاعاتي هستند که پروفايل کاربري(4) شما را تعريف مي کنند. همچنان که با کامپيوترتان کار مي کنيد و ويندوز را به سليقه خودتان تنظيم مي کنيد، اطلاعات و تنظيم هاي مخصوص پروفايل کاربري شما را در اين پوشه ها ذخيره مي کند.
علاوه بر پوشه مخصوص حساب کاربري براي هر کاربر يک کامپيوتر، پوشه Users حاوي يک پوشه Public نيز هست، که محتويات آن براي هر کسي که با آن کامپيوتر کار مي کند قابل دستيابي است. پوشه Public حاوي 9 پوشه فرعي است: Public Videos , Public Pictures , Public Music, Public Downloads, Public Documents, Library, Favorites, Desktop و Recorded TV . اگر بخواهيد که فايل هايي را بسازيد که براي همه کساني که با کامپيوترتان کار مي کنند قابل دستيابي باشد، آنها را مي توانيد به جاي ذخيره در پوشه هاي شخصي تان در پوشه هاي عمومي (Public) ذخيره کنيد.
همه پنجره هاي پوشه حاوي يک نوار عنوان و يک نوار ابزار هستند.
نکته : براي متمايز کردن دقيق پوشه هاي شخصي از پوشه هاي عمومي، ويندوز 7 پوشه هاي شخصي شما را با نام هاي My Videos, My Pictures , My Music , My Documents مشخص مي کند. اين پوشه ها در کتابخانه هاي پيش فرض Videos, Pictures, Music, Documents در کنار پوشه هاي Public Pictures , Public Music, Public Documents و Public Videos قرار دارند.
*پوشه Windows . اکثر فايل هاي اساسي سيستم عامل در اين پوشه ذخيره مي شود. اين پوشه را مي توانيد تماشا کنيد، اما دست به آن نزنيد، مگر اين که به خوبي بدانيد که چه کار مي کنيد ! اکثر کاربران ويندوز 7 هيچ گاه به دستيابي فايل هاي واقع در پوشه Windows نياز پيدا نمي کنند.
رفع اشکال : اگر کامپيوترتان را از يک نگارش ويندوز پيشين به ويندوز7 ارتقا داده باشيد، پوشه Windows مربوط به نگارش پيشين ويندوز همچنان در کامپيوتر شما ممکن است باقي مانده باشند. هر چند، نام آن در عمليات ارتقا براي جلوگيري از ابهام به Windows.old تغيير کرده است.
نوار عنوان همواره حاوي ابزار زير براي جابجاسازي پنجره و پيدا کردن اطلاعات است:
*دکمه هاي کاوش (Navigation). دکمه هاي عقب (Back) و جلو (Forward)، پنجره هاي پيشتر بازديد شده را ورق مي زنند (عقب و جلو مي برند). دکمه Recent Pages (صفحهات اخير؛ پيکان واقع در طرف راست دکمه Forward) فهرستي از پوشه هايي را که اخيراً تماشا کرده ايد به نمايش در مي آورد؛ با کليک کردن روي هر پوشه واقع در اين فهرست مي توانيد به آن پوشه باز گرديد.
*نوار نشاني (Address bar) . از سمت چپ با آيکن نماينده نوع پوشه آغاز مي شود. نوار نشاني مسير پوشه اي را نشان مي دهد که محتويات آن در پنجره پوشه در حال نمايش است.
*کليک کردن روي پيکاني که پس از نام پوشه ظاهر مي شود فهرستي از پوشه هاي فرعي آن و بعضي از پوشه هاي سطح بالا را نمايش مي دهد؛ با کليک کردن روي هر مورد واقع در اين فهرست مي توانيد به مکاني ديگر برويد.
کليک کردن روي آيکن پوشه، مسير کامل پوشه در ديسک را نمايش مي دهد.
*کادر جستجو (Serch box). در کادر جستجوي هر پنجره پوشه اي، به سرعت مي توانيد حروف، کلمات، يا عبارات واقع در نام يا محتويات هر فايلي در آن پوشه را بيابيد.
يک اصطلاح جستجو را در کادر جستجو تايپ کنيد تا بلافاصله محتويات پوشه مورد جستجو قرار گيرد. فهرست نتايج جستجو (Search Results) نام فايل هاي حاوي اصطلاح تايپ شده، براي اکثر انواع فايل، يک تکه از محتواي فايل و مسير کامل به آن فايل را نمايش مي دهد. در داخل نام فايل و تکه محتواي قابل رويت، اصطلاح مورد جستجو هاي لايت (رنگي) مي شود.
براي پاک کردن نتايج جستجو و بازگشت به محتويات پنجره پوشه، روي دکمه Clear (دکمه x ) در منتهي اليه راست کادر جستجو کليک کنيد.
نوار ابزار بر خلاف نوار عنوان، بر اساس محتويات پوشه اي که در پنجره پوشه به نمايش در مي آيد مي تواند تغيير کند. دکمه هاي روي نوار ابزار فرمان هاي مخصوصي را براي کار با هر پوشه و محتويات آن نمايش مي دهد. به عنوان مثال، دکمه ها براي پوشه هاي فشرده ( فايل هاي «zip »)، يا در حالتي که يک يا چند فايل را انتخاب کرده باشيد تغيير مي کنند. هنگامي که تعداد دکمه هايي که مي توانند به نمايش در آيند زياد باشد، در منتهي اليه راست نوار ابزار دو هشت واره (7) (<<) به نمايش در مي آيد؛ اگر روي هشت واره کليک کنيد فهرستي از فرمان هاي ديگر به نمايش در مي آيد.
علاوه بر نوار عنوان و نوار ابزار، سيماي يک پنجره پوشه حاوي چند بخش استاندارد ديگر است.
براي هر پنجره پوشه، امکانات زير در دسترس است:
*نوار منو. اگر ترجيح مي دهيد که به جاي استفاده از دکمه هاي نوار ابزا ر و عنوان هاي ستون، نمايش محتويات را با کليک کردن روي فرمان هاي روي منو ها اداره کنيد، نوار منو را مي توانيد در بالاي پنجره، در زير نوار عنوان به نمايش در بياوريد(کليد ALT را بزنيد).
*بخش کاوش (Navigation). اين بخش عمودي به طور پيش فرض در سمت چپ پنجره باز مي شود. يک نمايش سلسله مراتبي از ساختار ذخيره کامپيوتر، و همچنين ساختار ذخيره شبکه هاي قابل دسترسي را که در پنج گروه سازمان مي يابد به نمايش در مي آورد: Network , Computer, Homegroup, Libraries, Favorites پوشه هاي کامپيوتر يا شبکه را با کليک کردن روي مکان هاي اين بخش مي توانيد مرور کنيد.
*براي نمايش محتويات يک پوشه، روي نام آن پوشه کليک کنيد.
*براي باز کردن يک پوشه در بخش Navigation، به اين بخش اشاره کنيد، و سپس روي پيکان سفيدي که در سمت چپ پوشه به نمايش در مي آيد کليک کنيد.
*براي جمع کردن يک پوشه بازشده، روي پيکان سياهي که در سمت چپ آن ظاهر مي شود کليک کنيد.
براي فراهم سازي فضاي کاري بيشتر در پنجره پوشه مي توانيد اندازه بخش Navigation را تغيير بدهيد يا آن را ببنديد.
*بخش محتويات (Content) . اين بخش محتويات پوشه انتخاب شده را به صورت يک فهرست متني يا آيکني به نمايش در مي آورد. بخش محتويات را نمي توانيد ببنديد.
*بخش جزئيات (Details). اين بخش به طور پيش فرض در پايين پنجره باز مي شود. اطلاعاتي درباره فايل يا پوشه انتخاب شده را به نمايش در مي آورد. اندازه آن را مي توانيد تغيير بدهيد، يا آن را مي توانيد ببنديد.
*بخش پيش نمايش (Preview). اين بخش عمودي به طور پيش فرض بسته است، اما هنگامي که باز شود، در سمت راست پنجره به نمايش در مي آيد. پيش نمايشي از فايل انتخاب شده در بخش محتويات را به نمايش در مي آورد. بخش Preview مي تواند محتويات فايل هاي تصويري، اسناد Word، کاربرگ هاي Excel، ارائه هاي PowerPoint، فايل هاي PDF، و ساير انواع فايل متداول را به نمايش درآورد. هنگامي که بخش Preview باز باشد، اندازه آن را مي توانيد تغيير بدهيد.
نکته : هنگامي که محتويات يک کتابخانه را به نمايش در مي آوريد، پنجره پوشه در بالاي بخش محتويات، يک بخش افقي Library را نشان مي دهد. بخش کتابخانه آرايش محتويات و تعداد پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه را نمايش مي دهد.
ميانبر صفحه کليدي : با زدن کليد ترکيبي Alt+P مي توانيد بخش Preview را به نمايش در آوريد يا پنهان کنيد.
نکته : اندازه يک بخش را با اشاره د ادن موش به مرز آن و موش کشي در جهتي که بخواهيد اندازه آن کاهش يا افزايش يابد مي توانيد تغيير دهيد. اين تکنيک در صورتي که بخواهيد بدون بستن ساير بخش ها اطلاعات بيشتري را در بخش محتويات (Content) به نمايش در آوريد سودمند است.
نمايش يا عدم نمايش بخش هاي مختلف پنجره را خودتان مي توانيد مشخص کنيد.
*براي اجراي windows Explorer در حالتي که پوشه Libraries به نمايش در مي آيد روي دکمه Windows Explorer واقع در تاسک بار کليک کنيد ( يا کليد ترکيبي Windows logo+E را بزنيد).
*روي يکي از لينک هاي پوشه در بخش سمت راست منوي Start کليک کنيد.
*روي نام حساب کاربري خود براي نمايش پوشه Libraries کليک کنيد.
روي Pictures, Documents ، يا Music براي نمايش کتابخانه متناظر کليک کنيد.
*روي Computer براي نمايش ديسک هاي سخت و وسايل ذخيره گر قابل دستيابي براي کامپيوتر کليک کنيد.
*روي يک پوشه در بخش سمت چپ منوي Start کليک- راست کنيد، و سپس روي Explore براي نمايش محتويات آن پوشه در بخش Content و نمايش مسير ذخيره پوشه باز شده در بخش Navigation کليک کنيد.
براي نمايش محتويات يک پوشه در بخش Content، روي آن پوشه بر روي دسک تاپ يا در هر پنجره اي کليک - دوضرب کنيد.
براي نمايش محتويات پوشه هاي داخل پوشه، سلسله مراتب پوشه هر ديسک را مي توانيد تا زماني که فايل مورد نظرتان را بيابيد کاوش کنيد. اين عمل کاوش به مرور (browse) نيز مشهور است. هر چند، مجبور نيستيد که براي پيدا کردن برنامه ها، ابزارها و اطلاعاتي که در کارهاي روزمره تان نياز داريد کل ديسک ها را مرور کنيد. حتي مجبور نيستيد بدانيد که چنين مواردي در کجا ذخيره شده اند، چون ويندوز7 يک سيستم از لينک ها (Link) را فراهم مي سازد که آن را مي توانيد براي کاوش مستقيم در اطلاعات به کار بگيريد. اين نوع سيستم لينکي را پيش از اين در لينک هاي واقع در منوي Start ديده ايد، اما لينک ها در ساير بخش هاي اساسي ويندوز7 نيز به کار مي روند، که آنها را در اينجا شرح خواهيم داد.
براي کاوش سيستم ذخيره کامپيوترتان، مي توانيد از پنجره Computer به عنوان يک نقطه ورود آسان بهره بگيريد. وسايلي که در پنجره Computer به نمايش در مي آيند به چند گروه منطقي تقسيم مي شوند. ديسک هاي سخت دروني (اينترنال؛ آنهايي که در داخل جعبه کامپيوتر نصب مي شوند) و ديسک هاي سخت بيروني (اکسترنال؛ آنهايي که از طريق يک کابل به کامپيوتر وصل مي شوند) ابتدا به نمايش در مي آيند، سپس وسايل ذخيره ساز جابجاپذير دروني (ديسکت ران، ديسکران سي دي، ديسکران دي وي دي) و وسايل ذخيره گر جابجاپذير بيروني (مانند حافظه هاي فلش USB) نشان داده مي شوند. براي هر ديسک يا وسيله، فضاي ذخيره کل و فضاي ذخيره آزاد، هر دو به صورت اندازه هاي واقعي و به صورت يک نوار رنگي به نمايش در مي آيد. اندازه نوار رنگي مشخص کننده بخشي از فضاي ذخيره اي است که اشغال شده است. رنگ نوار پيش فرض آبي است؛ هنگامي که کمتر از 10 درصد از فضاي ذخيره بر روي يک ديسک يا وسيله ذخيره گر باقي مانده باشد، رنگ نوار به قرمز تغيير مي يابد.
در تمرين زير، با ساختار ذخيره کامپيوتر آشنا خواهيد شد و روش هاي مختلف رسيدن به اطلاعات ذخيره شده در کامپيوتر را خواهيد شناخت.
1. در بخش سمت راست منوي Start، به Computer اشاره کنيد. آيکن واقع در منوي Start از تصير حساب کاربري شما به نماد يک سيستم کامپيوتري تغيير مي کند، و يک کادر نشان دهنده نکته، توصيفي از آنچه را مي توانيد در پنجره Computer انجام دهيد به نمايش در مي آورد.
2. در منوي Start ، روي Computer کليک کنيد.
رفع اشکال: بخش محتويات پنجره Computer، تعداد و نوع وسايل ذخيره گري را که کامپيوترتان مي تواند دستيابي کند نمايش خواهد داد و احتمالاً همسان بخش محتويات نشان داده شده در تصوير ما نخواهد بود.
در اين پنجره، از طريق ساختار ذخيره سازي کامپيوترتان به چهار روش مي توانيد کاوش کنيد: با کليک - دو ضرب کردن مکان ها در بخش محتويات، با باز کردن مکان ها در بخش Navigation، با کليک کردن مکان ها در نوار نشاني، يا با جستجوي فايل و پوشه در کادر جستجو.
نشان ويندوز مشخص کننده آن است که سيستم عامل بر روي اين ديسک نصب شده است. يک نوار قرمز به معني آن است که کمتر از 10 درصد فضاي آزاد باقي مانده است.
3. اگر گروه هايي در بخش کاوش به منظور نمايش محتويات باز شده باشند، با اشاره دادن موش به اين بخش و سپس کليک کردن روي پيکان سياهي که در سمت چپ نام گروه ظاهر مي شود آنها را جمع کنيد.
4. اگر ديسک ها و وسايل ذخيره گر نشان داده شده در بخش محتويات پنجره Computer با کلمات يا آيکن هايي متفاوت با روشي که در تصوير ما نشان داده شده است به نمايش در آيد، روي پيکان Views در نوار ابزار کليک کنيد و سپس در فهرست Views روي Tiles کليک کنيد.
5. در بخش کاوش، گروه Computer را باز کنيد. اين گروه ديسک ها و وسايل ذخيره گر کامپيوترتان، و وسايل چند رسانه اي حاوي حافظه را به نمايش در مي آورد.
نکته مهم : کليک کردن روي هر وسيله ذخيره گر، چه دروني باشد چه بيروني، در گروه Computer باز شده، محتويات سطح بالاي ساختار ذخيره آن وسيله را که ريشه يا root ناميده مي شود - در بخش محتويات به نمايش در مي آورد. ريشه يک وسيله ذخيره گر اغلب حاوي فايل ها و پوشه هاي سيستمي اي است که نبايد اصلاح يا به طريقي جابجا شوند.
6. در بخش کاوش،(: Local Disk (C را باز کنيد، و سپس در فهرست پوشه هايي که ظاهر مي شود، روي Users کليک کنيد.
7. در بخش محتويات، روي پوشه متناظر با نام حساب کاربري تان کليک - دو ضرب کنيد. پوشه هاي شخصي ما در بخش محتويات فهرست مي شوند.
8. در نوار نشاني، روي پيکان سمت راست Users کليک کنيد.
9. در فهرست حساب هاي کاربري، روي Public کليک کنيد. پوشه هاي قابل دستيابي براي همه کاربران کامپيوتر شما در بخش محتويات فهرست مي شود.
10. به بخش کاوش اشاره کنيد، و روي پيکان سياه واقع در سمت چپ Computer براي جمع کردن اين گروه کليک کنيد. سپس روي پيکان سفيد واقع در سمت چپ Libraries براي نمايش کتابخانه هاي قابل دستيابي کليک کنيد.
11. در گروه Libraries، کتابخانه Documents را باز کنيد.
12. در بخش کاوش، تحت کتابخانه Documents، روي My Documents کليک کنيد.
13. در منتهي اليه چپ نوار نشاني، روي آيکن کتابخانه که در ابتداي مسير پوشه قرار دارد کليک کنيد، و سپس کليد End را بزنيد يا روي يک نقطه خالي نوار نشاني براي حذف بخش هاي لايت شده (رنگي شده) کليک کنيد تا محتويات آن را خواناتر کنيد.
توجه داشته باشيد که نام واقعي پوشه اسناد شخصي شما Documents است، نه My Documents . نام My Documents به عنوان نوعي نام کتابخانه اي براي متمايز کردن پوشه Documents شما از پوشه Public Documents به کار مي رود.
14. در بخش کتابخانه، روي Documents کليک کنيد. محتويات همه پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه Documents، هم شخصي و هم عمومي، در بخش محتويات به نمايش در مي آيد.
نکته : اگر در پوشه Public Documents شما هيچ پوشه يا فايلي موجود نباشد، محتويات بخش محتويات شما تغيير نخواهد کرد.
15. در بخش کتابخانه، روي دکمه واقع در سمت راست Arrange by کليک کنيد.
16. آرايش هاي مختلف را امتحان کنيد تا دريابيد که هر کدام چگونه فايل ها و پوشه ها را به نمايش در مي آورند.
پاک سازي : پنجره Documents را ببنديد.
/س
نکته : اين تصوير محتويات پوشه Recent Pieces را در حالت نمايشي Details نشان مي دهد. با انتخاب يک حالت نمايشي ديگر در فهرست Views مي توانيد روش نمايش پوشه ها و فايل ها را در بخش Content (بخش محتويات ) تغيير دهيد.
هر ديسک با يک حرف معرفي مي شود، و در بعضي از موارد با يک توضيح مشخص مي شود. ديسک سخت اصلي (primary hard drive؛ ديسکي که در آن سيستم عامل نصب شده است) کامپيوترتان تقريبا هميشه با حرف C معرفي مي شود. ( از قديم، حروف B, A براي ديسکت ران ها اختصاص يافته است، که ذخيره گرهاي با گنجايش بيشتر جاي آنها را گرفته اند؛ ديسکت ران ها به ندرت در کامپيوترهاي امروزي نصب مي شوند). اگر کامپيوتر شما ديسک هاي سخت ديگري داشته باشد، حروف بعدي به ترتيب حروف الفبا براي آنها اختصاص مي يابد، و سپس مورد استفاده ديسکران هاي جابجاپذير موجود قرار مي گيرند.
در windows Explorer ، مجموعه اي از فايل ها و پوشه هاي هم خويش را مي توانيد در يک کتابخانه (Library) به نمايش در آوريد. کتابخانه ها پوشه هاي مجازي اي هستند که به طور فيزيکي بر روي ديسک سخت حضور ندارند، اما محتويات چندين پوشه را به گونه اي به نمايش در مي آورند که گويي در يک مکان ذخيره شده اند. نمايش سطح - بالاي يک کتابخانه، پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه و فايل هاي ذخيره شده در سطح بالاي آن پوشه ها را که root ناميده مي شود - نمايش مي دهد.
Videos, Pictures , Music, Documents هر يک از اين کتابخانه ها شامل پوشه شخصي و پوشه عمومي متناظر است. علاوه بر کتابخانه هاي استاندارد، شما نيز مي توانيد براي خودتان کتابخانه هاي ديگري را بسازيد، و هر پوشه اي مي تواند به بيش از يک کتابخانه تعلق داشته باشد. به عنوان مثال، فرض کنيد که شما در حال کار بر روي يک پروژه Tablighat Paiiz براي يک مشتري خود، به نام شرکت فراورده هاي دارويي Shafa باشيد.
اگر يک کتابخانه بسازيد که همه پوشه هاي پروژه هاي کنوني شما را نمايش مي دهد، و يک کتابخانه ديگر که همه پوشه هاي مربوط به پروژه Shafa را نمايش مي دهد، پوشه Tablighat Paiiz را در هر دو کتابخانه مي توانيد بگنجانيد.
انواع فايل
*فايل هاي مورد استفاده يا ساخته برنامه ها . اينها شامل فايل هاي قابل اجرا و فايل هاي(1)DLL هستند. بعضي از اين فايل ها براي اين که سهواً تغيير نکنند يا حذف نشوند ممکن است پنهان باشند( و در نتيجه، در يک نمايش پوشه استاندارد در Windows Explorer به نمايش در نمي آيند).
نکته : فايل هاي پنهان را نمي توان انتخاب کرد، و ساختار پوشه اي حاوي آنها را نمي توان حذف کرد؛ يک پوشه ممکن است خالي به نظر برسد، اما اگر يک يا دو فايل پنهان داشته باشد، نمي توانيد آن را حذف کنيد.
فايل هايي که شما مي سازيد. اينها شامل فايل هاي سندي، کاربرگ (2) گرافيک، متني، ارائه، کليپ صوتي، کليپ ويدئويي، و مانند آن است که با استفاده از يک يا چند برنامه مي توانيد آنها را باز کنيد، به آنها نگاه کنيد، و آنها را تغيير دهيد.
فايل هايي که با نصب يک برنامه در کامپيوتر نصب مي شوند، و آنهايي که برنامه براي استفاده خودش مي سازد به روشي سازمان مي يابند که برنامه انتظار دارد که آنها را بيابد، و شما نبايد آنها را جابجا يا حذف کنيد.
با وجود اين، شما کنترل کامل سازمان فايل هايي را که خودتان مي سازيد (مانند سندها و کاربرگ ها) در اختيار خواهيد داشت، و دانستن روش مديريت اين فايل ها هنگامي ضروري است که بخواهيد از کامپيوترتان به گونه اي کارآمد استفاده کنيد.
پوشه هاي سيستمي ويندوز
پوشه Program Files . اکثر برنامه ها ( شامل برنامه ها و ابزارهايي که با ويندوز7 مي آيند ) فايل هاي مورد نياز خود را در پوشه هاي فرعي پوشه Program Files نصب مي کنند. هنگامي که يک برنامه را نصب مي کنيد، اين فرصت براي مشخص کردن يک پوشه ديگر معمولاً به شما داده مي شود. پس از نصب يک برنامه، نبايد پوشه ها و فايل هاي آن برنامه را انتقال بدهيد، نام آنها را تغيير بدهيد، يا آنها را حذف کنيد؛ اگر چنين کنيد، آن برنامه احتمالاً کار نخواهد کرد، و احتمالاً نخواهيد توانست که آن را نصب زدايي (3) کنيد.
*پوشه حساب کاربري. نخستين باري که با يک حساب کاربري جديد وارد کامپيوتر مي شويد، ويندوز7 پوشه اي براي شما در داخل پوشه Users مي سازد که حاوي 12 پوشه فرعي است: Searches, Saved Games, Pictures, Music, Links, Favorites, Downloads, Documents, Desktop, Contacts, AppData و Videos .
اين پوشه ويژه حساب کاربري و 12 پوشه فرعي آن حاوي اطلاعاتي هستند که پروفايل کاربري(4) شما را تعريف مي کنند. همچنان که با کامپيوترتان کار مي کنيد و ويندوز را به سليقه خودتان تنظيم مي کنيد، اطلاعات و تنظيم هاي مخصوص پروفايل کاربري شما را در اين پوشه ها ذخيره مي کند.
علاوه بر پوشه مخصوص حساب کاربري براي هر کاربر يک کامپيوتر، پوشه Users حاوي يک پوشه Public نيز هست، که محتويات آن براي هر کسي که با آن کامپيوتر کار مي کند قابل دستيابي است. پوشه Public حاوي 9 پوشه فرعي است: Public Videos , Public Pictures , Public Music, Public Downloads, Public Documents, Library, Favorites, Desktop و Recorded TV . اگر بخواهيد که فايل هايي را بسازيد که براي همه کساني که با کامپيوترتان کار مي کنند قابل دستيابي باشد، آنها را مي توانيد به جاي ذخيره در پوشه هاي شخصي تان در پوشه هاي عمومي (Public) ذخيره کنيد.
همه پنجره هاي پوشه حاوي يک نوار عنوان و يک نوار ابزار هستند.
نکته : براي متمايز کردن دقيق پوشه هاي شخصي از پوشه هاي عمومي، ويندوز 7 پوشه هاي شخصي شما را با نام هاي My Videos, My Pictures , My Music , My Documents مشخص مي کند. اين پوشه ها در کتابخانه هاي پيش فرض Videos, Pictures, Music, Documents در کنار پوشه هاي Public Pictures , Public Music, Public Documents و Public Videos قرار دارند.
*پوشه Windows . اکثر فايل هاي اساسي سيستم عامل در اين پوشه ذخيره مي شود. اين پوشه را مي توانيد تماشا کنيد، اما دست به آن نزنيد، مگر اين که به خوبي بدانيد که چه کار مي کنيد ! اکثر کاربران ويندوز 7 هيچ گاه به دستيابي فايل هاي واقع در پوشه Windows نياز پيدا نمي کنند.
رفع اشکال : اگر کامپيوترتان را از يک نگارش ويندوز پيشين به ويندوز7 ارتقا داده باشيد، پوشه Windows مربوط به نگارش پيشين ويندوز همچنان در کامپيوتر شما ممکن است باقي مانده باشند. هر چند، نام آن در عمليات ارتقا براي جلوگيري از ابهام به Windows.old تغيير کرده است.
خصوصيات پنجره پوشه
نوار عنوان همواره حاوي ابزار زير براي جابجاسازي پنجره و پيدا کردن اطلاعات است:
*دکمه هاي کاوش (Navigation). دکمه هاي عقب (Back) و جلو (Forward)، پنجره هاي پيشتر بازديد شده را ورق مي زنند (عقب و جلو مي برند). دکمه Recent Pages (صفحهات اخير؛ پيکان واقع در طرف راست دکمه Forward) فهرستي از پوشه هايي را که اخيراً تماشا کرده ايد به نمايش در مي آورد؛ با کليک کردن روي هر پوشه واقع در اين فهرست مي توانيد به آن پوشه باز گرديد.
*نوار نشاني (Address bar) . از سمت چپ با آيکن نماينده نوع پوشه آغاز مي شود. نوار نشاني مسير پوشه اي را نشان مي دهد که محتويات آن در پنجره پوشه در حال نمايش است.
*کليک کردن روي پيکاني که پس از نام پوشه ظاهر مي شود فهرستي از پوشه هاي فرعي آن و بعضي از پوشه هاي سطح بالا را نمايش مي دهد؛ با کليک کردن روي هر مورد واقع در اين فهرست مي توانيد به مکاني ديگر برويد.
کليک کردن روي آيکن پوشه، مسير کامل پوشه در ديسک را نمايش مي دهد.
*کادر جستجو (Serch box). در کادر جستجوي هر پنجره پوشه اي، به سرعت مي توانيد حروف، کلمات، يا عبارات واقع در نام يا محتويات هر فايلي در آن پوشه را بيابيد.
يک اصطلاح جستجو را در کادر جستجو تايپ کنيد تا بلافاصله محتويات پوشه مورد جستجو قرار گيرد. فهرست نتايج جستجو (Search Results) نام فايل هاي حاوي اصطلاح تايپ شده، براي اکثر انواع فايل، يک تکه از محتواي فايل و مسير کامل به آن فايل را نمايش مي دهد. در داخل نام فايل و تکه محتواي قابل رويت، اصطلاح مورد جستجو هاي لايت (رنگي) مي شود.
براي پاک کردن نتايج جستجو و بازگشت به محتويات پنجره پوشه، روي دکمه Clear (دکمه x ) در منتهي اليه راست کادر جستجو کليک کنيد.
نوار ابزار بر خلاف نوار عنوان، بر اساس محتويات پوشه اي که در پنجره پوشه به نمايش در مي آيد مي تواند تغيير کند. دکمه هاي روي نوار ابزار فرمان هاي مخصوصي را براي کار با هر پوشه و محتويات آن نمايش مي دهد. به عنوان مثال، دکمه ها براي پوشه هاي فشرده ( فايل هاي «zip »)، يا در حالتي که يک يا چند فايل را انتخاب کرده باشيد تغيير مي کنند. هنگامي که تعداد دکمه هايي که مي توانند به نمايش در آيند زياد باشد، در منتهي اليه راست نوار ابزار دو هشت واره (7) (<<) به نمايش در مي آيد؛ اگر روي هشت واره کليک کنيد فهرستي از فرمان هاي ديگر به نمايش در مي آيد.
علاوه بر نوار عنوان و نوار ابزار، سيماي يک پنجره پوشه حاوي چند بخش استاندارد ديگر است.
براي هر پنجره پوشه، امکانات زير در دسترس است:
*نوار منو. اگر ترجيح مي دهيد که به جاي استفاده از دکمه هاي نوار ابزا ر و عنوان هاي ستون، نمايش محتويات را با کليک کردن روي فرمان هاي روي منو ها اداره کنيد، نوار منو را مي توانيد در بالاي پنجره، در زير نوار عنوان به نمايش در بياوريد(کليد ALT را بزنيد).
*بخش کاوش (Navigation). اين بخش عمودي به طور پيش فرض در سمت چپ پنجره باز مي شود. يک نمايش سلسله مراتبي از ساختار ذخيره کامپيوتر، و همچنين ساختار ذخيره شبکه هاي قابل دسترسي را که در پنج گروه سازمان مي يابد به نمايش در مي آورد: Network , Computer, Homegroup, Libraries, Favorites پوشه هاي کامپيوتر يا شبکه را با کليک کردن روي مکان هاي اين بخش مي توانيد مرور کنيد.
*براي نمايش محتويات يک پوشه، روي نام آن پوشه کليک کنيد.
*براي باز کردن يک پوشه در بخش Navigation، به اين بخش اشاره کنيد، و سپس روي پيکان سفيدي که در سمت چپ پوشه به نمايش در مي آيد کليک کنيد.
*براي جمع کردن يک پوشه بازشده، روي پيکان سياهي که در سمت چپ آن ظاهر مي شود کليک کنيد.
براي فراهم سازي فضاي کاري بيشتر در پنجره پوشه مي توانيد اندازه بخش Navigation را تغيير بدهيد يا آن را ببنديد.
*بخش محتويات (Content) . اين بخش محتويات پوشه انتخاب شده را به صورت يک فهرست متني يا آيکني به نمايش در مي آورد. بخش محتويات را نمي توانيد ببنديد.
*بخش جزئيات (Details). اين بخش به طور پيش فرض در پايين پنجره باز مي شود. اطلاعاتي درباره فايل يا پوشه انتخاب شده را به نمايش در مي آورد. اندازه آن را مي توانيد تغيير بدهيد، يا آن را مي توانيد ببنديد.
*بخش پيش نمايش (Preview). اين بخش عمودي به طور پيش فرض بسته است، اما هنگامي که باز شود، در سمت راست پنجره به نمايش در مي آيد. پيش نمايشي از فايل انتخاب شده در بخش محتويات را به نمايش در مي آورد. بخش Preview مي تواند محتويات فايل هاي تصويري، اسناد Word، کاربرگ هاي Excel، ارائه هاي PowerPoint، فايل هاي PDF، و ساير انواع فايل متداول را به نمايش درآورد. هنگامي که بخش Preview باز باشد، اندازه آن را مي توانيد تغيير بدهيد.
نکته : هنگامي که محتويات يک کتابخانه را به نمايش در مي آوريد، پنجره پوشه در بالاي بخش محتويات، يک بخش افقي Library را نشان مي دهد. بخش کتابخانه آرايش محتويات و تعداد پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه را نمايش مي دهد.
نمايش و پنهان سازي بخش هاي مختلف پنجره پوشه
ميانبر صفحه کليدي : با زدن کليد ترکيبي Alt+P مي توانيد بخش Preview را به نمايش در آوريد يا پنهان کنيد.
نکته : اندازه يک بخش را با اشاره د ادن موش به مرز آن و موش کشي در جهتي که بخواهيد اندازه آن کاهش يا افزايش يابد مي توانيد تغيير دهيد. اين تکنيک در صورتي که بخواهيد بدون بستن ساير بخش ها اطلاعات بيشتري را در بخش محتويات (Content) به نمايش در آوريد سودمند است.
نمايش يا عدم نمايش بخش هاي مختلف پنجره را خودتان مي توانيد مشخص کنيد.
پيدا کردن مسير در کامپيوتر
*براي اجراي windows Explorer در حالتي که پوشه Libraries به نمايش در مي آيد روي دکمه Windows Explorer واقع در تاسک بار کليک کنيد ( يا کليد ترکيبي Windows logo+E را بزنيد).
*روي يکي از لينک هاي پوشه در بخش سمت راست منوي Start کليک کنيد.
*روي نام حساب کاربري خود براي نمايش پوشه Libraries کليک کنيد.
روي Pictures, Documents ، يا Music براي نمايش کتابخانه متناظر کليک کنيد.
*روي Computer براي نمايش ديسک هاي سخت و وسايل ذخيره گر قابل دستيابي براي کامپيوتر کليک کنيد.
*روي يک پوشه در بخش سمت چپ منوي Start کليک- راست کنيد، و سپس روي Explore براي نمايش محتويات آن پوشه در بخش Content و نمايش مسير ذخيره پوشه باز شده در بخش Navigation کليک کنيد.
براي نمايش محتويات يک پوشه در بخش Content، روي آن پوشه بر روي دسک تاپ يا در هر پنجره اي کليک - دوضرب کنيد.
براي نمايش محتويات پوشه هاي داخل پوشه، سلسله مراتب پوشه هر ديسک را مي توانيد تا زماني که فايل مورد نظرتان را بيابيد کاوش کنيد. اين عمل کاوش به مرور (browse) نيز مشهور است. هر چند، مجبور نيستيد که براي پيدا کردن برنامه ها، ابزارها و اطلاعاتي که در کارهاي روزمره تان نياز داريد کل ديسک ها را مرور کنيد. حتي مجبور نيستيد بدانيد که چنين مواردي در کجا ذخيره شده اند، چون ويندوز7 يک سيستم از لينک ها (Link) را فراهم مي سازد که آن را مي توانيد براي کاوش مستقيم در اطلاعات به کار بگيريد. اين نوع سيستم لينکي را پيش از اين در لينک هاي واقع در منوي Start ديده ايد، اما لينک ها در ساير بخش هاي اساسي ويندوز7 نيز به کار مي روند، که آنها را در اينجا شرح خواهيم داد.
براي کاوش سيستم ذخيره کامپيوترتان، مي توانيد از پنجره Computer به عنوان يک نقطه ورود آسان بهره بگيريد. وسايلي که در پنجره Computer به نمايش در مي آيند به چند گروه منطقي تقسيم مي شوند. ديسک هاي سخت دروني (اينترنال؛ آنهايي که در داخل جعبه کامپيوتر نصب مي شوند) و ديسک هاي سخت بيروني (اکسترنال؛ آنهايي که از طريق يک کابل به کامپيوتر وصل مي شوند) ابتدا به نمايش در مي آيند، سپس وسايل ذخيره ساز جابجاپذير دروني (ديسکت ران، ديسکران سي دي، ديسکران دي وي دي) و وسايل ذخيره گر جابجاپذير بيروني (مانند حافظه هاي فلش USB) نشان داده مي شوند. براي هر ديسک يا وسيله، فضاي ذخيره کل و فضاي ذخيره آزاد، هر دو به صورت اندازه هاي واقعي و به صورت يک نوار رنگي به نمايش در مي آيد. اندازه نوار رنگي مشخص کننده بخشي از فضاي ذخيره اي است که اشغال شده است. رنگ نوار پيش فرض آبي است؛ هنگامي که کمتر از 10 درصد از فضاي ذخيره بر روي يک ديسک يا وسيله ذخيره گر باقي مانده باشد، رنگ نوار به قرمز تغيير مي يابد.
در تمرين زير، با ساختار ذخيره کامپيوتر آشنا خواهيد شد و روش هاي مختلف رسيدن به اطلاعات ذخيره شده در کامپيوتر را خواهيد شناخت.
1. در بخش سمت راست منوي Start، به Computer اشاره کنيد. آيکن واقع در منوي Start از تصير حساب کاربري شما به نماد يک سيستم کامپيوتري تغيير مي کند، و يک کادر نشان دهنده نکته، توصيفي از آنچه را مي توانيد در پنجره Computer انجام دهيد به نمايش در مي آورد.
2. در منوي Start ، روي Computer کليک کنيد.
رفع اشکال: بخش محتويات پنجره Computer، تعداد و نوع وسايل ذخيره گري را که کامپيوترتان مي تواند دستيابي کند نمايش خواهد داد و احتمالاً همسان بخش محتويات نشان داده شده در تصوير ما نخواهد بود.
در اين پنجره، از طريق ساختار ذخيره سازي کامپيوترتان به چهار روش مي توانيد کاوش کنيد: با کليک - دو ضرب کردن مکان ها در بخش محتويات، با باز کردن مکان ها در بخش Navigation، با کليک کردن مکان ها در نوار نشاني، يا با جستجوي فايل و پوشه در کادر جستجو.
نشان ويندوز مشخص کننده آن است که سيستم عامل بر روي اين ديسک نصب شده است. يک نوار قرمز به معني آن است که کمتر از 10 درصد فضاي آزاد باقي مانده است.
3. اگر گروه هايي در بخش کاوش به منظور نمايش محتويات باز شده باشند، با اشاره دادن موش به اين بخش و سپس کليک کردن روي پيکان سياهي که در سمت چپ نام گروه ظاهر مي شود آنها را جمع کنيد.
4. اگر ديسک ها و وسايل ذخيره گر نشان داده شده در بخش محتويات پنجره Computer با کلمات يا آيکن هايي متفاوت با روشي که در تصوير ما نشان داده شده است به نمايش در آيد، روي پيکان Views در نوار ابزار کليک کنيد و سپس در فهرست Views روي Tiles کليک کنيد.
5. در بخش کاوش، گروه Computer را باز کنيد. اين گروه ديسک ها و وسايل ذخيره گر کامپيوترتان، و وسايل چند رسانه اي حاوي حافظه را به نمايش در مي آورد.
نکته مهم : کليک کردن روي هر وسيله ذخيره گر، چه دروني باشد چه بيروني، در گروه Computer باز شده، محتويات سطح بالاي ساختار ذخيره آن وسيله را که ريشه يا root ناميده مي شود - در بخش محتويات به نمايش در مي آورد. ريشه يک وسيله ذخيره گر اغلب حاوي فايل ها و پوشه هاي سيستمي اي است که نبايد اصلاح يا به طريقي جابجا شوند.
6. در بخش کاوش،(: Local Disk (C را باز کنيد، و سپس در فهرست پوشه هايي که ظاهر مي شود، روي Users کليک کنيد.
7. در بخش محتويات، روي پوشه متناظر با نام حساب کاربري تان کليک - دو ضرب کنيد. پوشه هاي شخصي ما در بخش محتويات فهرست مي شوند.
8. در نوار نشاني، روي پيکان سمت راست Users کليک کنيد.
9. در فهرست حساب هاي کاربري، روي Public کليک کنيد. پوشه هاي قابل دستيابي براي همه کاربران کامپيوتر شما در بخش محتويات فهرست مي شود.
10. به بخش کاوش اشاره کنيد، و روي پيکان سياه واقع در سمت چپ Computer براي جمع کردن اين گروه کليک کنيد. سپس روي پيکان سفيد واقع در سمت چپ Libraries براي نمايش کتابخانه هاي قابل دستيابي کليک کنيد.
11. در گروه Libraries، کتابخانه Documents را باز کنيد.
12. در بخش کاوش، تحت کتابخانه Documents، روي My Documents کليک کنيد.
13. در منتهي اليه چپ نوار نشاني، روي آيکن کتابخانه که در ابتداي مسير پوشه قرار دارد کليک کنيد، و سپس کليد End را بزنيد يا روي يک نقطه خالي نوار نشاني براي حذف بخش هاي لايت شده (رنگي شده) کليک کنيد تا محتويات آن را خواناتر کنيد.
توجه داشته باشيد که نام واقعي پوشه اسناد شخصي شما Documents است، نه My Documents . نام My Documents به عنوان نوعي نام کتابخانه اي براي متمايز کردن پوشه Documents شما از پوشه Public Documents به کار مي رود.
14. در بخش کتابخانه، روي Documents کليک کنيد. محتويات همه پوشه هاي گنجانده شده در کتابخانه Documents، هم شخصي و هم عمومي، در بخش محتويات به نمايش در مي آيد.
نکته : اگر در پوشه Public Documents شما هيچ پوشه يا فايلي موجود نباشد، محتويات بخش محتويات شما تغيير نخواهد کرد.
15. در بخش کتابخانه، روي دکمه واقع در سمت راست Arrange by کليک کنيد.
16. آرايش هاي مختلف را امتحان کنيد تا دريابيد که هر کدام چگونه فايل ها و پوشه ها را به نمايش در مي آورند.
پاک سازي : پنجره Documents را ببنديد.
پي نوشت :
1-dynamic link libraries
2-woksheets
3-uninstall
4-user profile
5-title bar
6-tool bar
7-chevron
/س
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}